GPS sisteminde büyük açık

Dünyanın en çok kullanılan GPS servisi, Globalstar GPS sisteminde, çok büyük bir açık bulundu. Güvenlik araştırmacılarının tespitlerine göre, bir hacker, hedef aldığı kişinin GPS sinyallerini takip ederek lokasyonunu anı anına takip edebileceği gibi isterlerse kullanıcıyı yanlış rotalara yönlendirmeleri de mümkün oluyor.

Yayınlanma: 01.08.2015 - 21:48
Abone Ol google-news

Özellikle, kazalar veya felaketler sonrasında hayatta kalanları bulmak için GPS sistemini kullanan yardım ekipleri bu tür hacking girişimlerinden olumsuz etkilenebilir ve kazazedelerin hayatları tehlikeye girebilir. Ya da hacker’lar dikkatsiz bir kullanıcıyı ters trafiğe sokarak hayatını tehlikeye atabilirler.
GPS sistemindeki açık, uydu ile alıcı/verici cihaz arasındaki iletişimin şifresiz olmasından kaynaklanıyor. İşin kötü yanı ise bu açığı kapatıp iletişimi şifrelemek mümkün değil zira GPS sisteminin mimarisi bu yamaya izin vermiyor. Dolayısıyla yörüngedeki 48 GPS uydusunu tümden değiştirip kullanıcıların elindeki milyarlarca GPS cihazını yenilemeden, şifreli GPS iletişimi mümkün görünmüyor. Eğer kötü niyetli hacker’lara hedef olabilecek bir işiniz veya konumunuz varsa, GPS kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

F-35B nihayet savaşa hazır


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler