Microsoft Uber’e ortak oldu

Mobil taksi uygulaması Uber, dünyanın büyük şehirlerinde büyük kullanıcı kitlesine sahipken, çok büyük gelir potansiyeli taşıyor ve paranın kokusunu almakta çok başarılı olan eski kurt Microsoft da, gözünü Uber’e dikmiş görünüyor.

Yayınlanma: 01.08.2015 - 21:57
Abone Ol google-news

Uber ve Microsoft içinden sızan bilgilere göre, Microsoft Uber’den 1 milyar dolarlık hisse alacak gibi görünüyor. Microsoft’un son hisse alımıyla birlikte Uber’in toplam şirket değeri 50 milyar dolar olarak hesaplanmış olacak. Uber’in bugüne kadar topladığı fon miktarı ise 5 milyar dolara yükselecek. Bir diğer deyişler, Uber 5 milyar dolarlık yatırımla kurmuş olduğu Uber’in toplam fiyatını 50 milyar dolara çıkarmış durumda.

Elbette yeni bulunan 1 milyar dolarlık fon sayesinde, Uber yatırımlarını genişleterek gelir potansiyelini daha da arttırarak şirketin değerini 100 milyar dolara yaklaştırmak istiyor. Teknoloji dünyasında, 100 milyar dolar kulübü olarak anılan psikolojik sınıra göre, dev teknoloji şirketleri, Google, Facebook, Apple, Microsoft, Samsung, Yahoo ve diğer devler, 100 milyar dolarlık şirket değerinin üzerinde bulunuyor. Bu sınırın altındaki şirketlerin ise hala hızlı büyümeye ihtiyacı olduğu kabul ediliyor.

Yahoo, sosyal alışveriş sitesi Polyvore’ı satın aldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler