Selfie çekmek için drone yaptılar!

Drone’lar yani multikopterler son yıllar hayatımızın her alanına girmeye başladı. Ancak iddia ediyoruz ki bu kadar enteresan bir drone projesini daha önce görmüş olamazsınız. Bir Indiegogo projesi olarak karşımıza çıkan Fotokite, selfie ve video çekmek için yapılan ilk drone.

Yayınlanma: 29.08.2015 - 13:25
Abone Ol google-news

Indiegogo, tıpkı Kickstarter gibi yaratıcı fikirlerin gerçeğe dönüşebilmesi için kurulan bir platform. Tam olarak bu konsepte uygun olan Fotokite isimli ürün, aslında bir drone ancak alıştığımız dronelardan oldukça farklı. Fotokite, uçuşa hazır olarak silindirik bir kutudan çıkıyor, kollarını yana doğru açıyorsunuz ve sadece 20 saniye içerisinde çekime başlayıp bitirebiliyorsunuz. GoPro aksiyon kamerasını taşıyabilecek kadar güçlü olan Fotokite, bağışçılarını bekliyor.
Aşağıdaki videoda tam olarak nasıl çalıştığını görebileceğiniz kısa bir video var. Ürünün kumandası, GPS modülü, FPV gibi özellikleri yok. Kutusundan tasma benzeri bir aparat çıkıyor ve Fotokite buna bağlı. Dolayısıyla tam olarak bir drone özgürlüğü sunmuyor. Sadece çekim yapmak için kullanılabilecek olan ürün, GoPro 3 ile rahatlıkla uçabiliyor, daha doğrusu havada asılı kalabiliyor.


TEDx’te de kendini gösteren ürünün toplamak istediği bağış 300.000 Dolar. 300 Dolar bağış yapan kullanıcılara bir adet hediye edilecek. Bu ürünün girişimcisi aslında biraz daha ciddi bir amaçla Fotokite’yi geliştirmiş. Yayın yapmanın zor olduğu ortamlarda örneğin savaş muhabirleri tarafından kullanılabileceğini TEDx’te dile getirilmiş. Ayrıca askeri amaçlar için kullanılabileceğinden de bahsedilmiş. Sadece selfie değil video çekimi de yapabileceğiniz ürün şimdiden 200.000 Dolardan fazla bağış toplamış durumda.

Facebook yeni bir rekor kırdı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler