Microsoft ne için patent aldı?

Redmondlu teknoloji devi Microsoft ne için patent aldı? Hepsi ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Yayınlanma: 05.10.2015 - 13:15
Abone Ol google-news

Microsoft; birdan fazla işletim sisteminin tek bir cihazda çalışması için patent aldı. Yeni patentle birlikte hem Windows hem de Android işletim sistemi tek bir telefonda çalışacak.
Buna benzer bir özelliği daha önce Hindistanlı Micromax firması yapmıştı. Micromax’e ait Karbon serisi telefonlarda hem Android işletim sistemi hem Windows aynı anda çalışıyordu.
Üstelik cihazlar aynı anda toplu halde güncelleştirmeleri dâhi alabilecek. Dediğimiz gibi bu Microsoft için bir yenilik olsa da buna benzer bir yeniliği Micromax yapmıştı.


O yüzden bu Microsoft için ilk sayılabilecek bir yenilik. Tabii ki patenti Microsoft alırsa ki Micromax’in bu konuda herhangi bir pateni yok, çift işletim sistemli cep telefonu üretme şansı da ilerleyen zamanlar için ortadan kalkmış olacak.
 Hatırlanacağı üzere Microsoft; Project IslandWood ve Project Astoria adlı 2 adet projeyi bundan birkaç zaman önce tanıtmıştı.
Bu projelerden biri Android uygulamalarının Windows Phone diğeri de iOS uygulamalarının Windows Phone üzerinden çalışmasını sağlıyordu.
Bu patenle birlikte Microsoft; Windows Phone’ların da satışını ilerleyen zamanlarda arttırmak istiyor. Konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda yeni gelişmeler yaşanacaktır. O zaman da bu gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Xperia Z5 Compact ısınıyor mu?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler