Google otomobilleri kablosuz şarj olacak

Google’ın sürücüsüz otomobilleri, yakın gelecekte park ettikleri yerde kablosuz olarak şarj olabilecek.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 00:29
Abone Ol google-news

Google’ın sürücüsüz elektrikli otomobiller için yaptığı lisans başvurusunda göze çarpan kablosuz şarj yeteneği, Google’ın otomobillerini kablosuz şarj teknolojisine hazırladığını açığa çıkardı.
Plana göre, Google sürücüsüz otomobillerinin park sırasında şarj olabilecek şekilde kablosuz şarj donanımı ile donatacak. Araçlar elektriği ise, kaldırım taşları içine döşenmiş elektrik kablolarından alacak. Yani Google’ın planı basit. Otomobillerin park ettiği bölgelerde kaldırım taşları veya asfalt altına elektrik kabloları döşeyecek ve bu kablolardan yayılacak manyetik dalgalarla üzerinde duran otomobillerini şarj edecek.


Google’ın bu planı için izin aldıktan sonra sürücüsüz elektrikli araçlarını shuttle olarak çalıştırdığı kendi kampüsünün yolları ve kaldırım taşları altına elektrik hatları döşemesi bekleniyor.
Kablosuz şarj teknolojisi, elektrikli otomobillerin şarj problemi için alternatif bir çözüm oluştururken, sürekli şarj imkanı bulacak otomobillerin daha küçük ve hafif pillerle üretilmesi de mümkün olacak. İngiltere hükumeti de, şehirler arası yollarda daha fazla elektrikli otomobilin kullanılabilmesi için, 2016’da deneme amacıyla şehirler arası bir rotada asfalt altına elektrik kabloları döşemeyi ve kablosuz şarj olabilen elektrikli otomobillerin bu yol üzerinde denenmesini planlıyor.
Kaybolan iPhone’u bulan 5 ücretsiz uygulama!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler