Facebook bu resmi 'davetkar' buldu, yayından kaldırdı

Belçikalı ressam Evelyne Axell’in "Dondurma" isimli ünlü resmini “davetkar” olduğu gerekçesiyle Philadelphia Sanat Müzesi’nin Facebook sayfasından kaldırdı.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 23:49
Abone Ol google-news

Facebook'un "davetkar" bularak sildiği Belçikalı ressam Evelyne Axell imzalı resimde gözleri kapalı olarak dondurma yalayan bir kadın gösteriliyor. Ünlü resim, Philadelphia Sanat Müzesi’nin kültür ve tarihini global sanatçıların eserleri üzerinden anlatan “Uluslarası Pop” sergisinin reklam görseli olarak hem sosyal medyada hem de Philadelphia sokaklarında kullanılıyor.

Ünlü eserin Belçika’daki bir müzeden özel olarak bu sergi için getirildiğini belirten sergi kuratörü Erica Battle, Metro Gazetesi’ne verdiği röportajda “ Evelyne Axell’in bu çalışmasını, pazarlamamızın temel taşı olarak kullandık çünkü pop kültürün içindeki tüketim, zevk ve baştan çıkarıcılık gibi temaları yansıtıyordu.” dedi.

Ancak resmin “davetkar” oluşu nedeniyle Facebook’dan kaldırıldığını gören müze yetkilileri büyük şaşkınlık yaşadı. Yetkililer söz konusu haberi, resimle birlikte sosyal medyada takipçileriyle paylaştılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler