Samsung’dan sanal gerçeklik için yeni ekran

Sanal gerçeklik cihazlarının popüler olduğu şu dönemde daha yoğun bir tecrübe isteyenler için ekran teknolojilerinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yayınlanma: 29.05.2016 - 20:29
Abone Ol google-news

Ekran çözünürlükleri ve tazeleme hızları iyi bir sanal gerçeklik için vazgeçilmez özellikler. Bu kadar ilgi gören bir sektöre yatırım oldukça fazlalaşıyor. Büyük üreticilerden olan Samsung özel bir ekran geliştirdi.


Aslında firma halihazırda akıllı telefonlara yönelik 4K ekran geliştiriyordu ama sanal gerçekliğin popülerleşmesiyle VR cihazları için ekran geliştirmeye de yöneldi.  5.5 inçlik yeni 4K çözünürlükte kavisli ekranı, 3840×2360 piksel çözünürlüğe çıkabiliyor  ve 806ppi civarında piksel başı yoğunluk yakalayabiliyor. Parlaklık değeri 350 nit iken, renk yelpazesinin yüzde 97’sini gerçekleştirebiliyor.
Samsung’un bu yeni panelinin hedefinde Oculus Rift veya HTC Vive gibi kasklar bulunuyor. Samsung  mevcut 2160×1200 piksel çözünürlüğü daha geliştirecek.
Ekranın kullanıma geçmesi ise zaman alacak. Çünkü henüz daha prototip aşamasında. Oculust Rift ve Samsung arasında işbirliğinden yola çıkarsak Oculust Rift’in gelecek modellerinde kullanabileceğini söyleyebiliriz.

Gigabyte’dan oyuncu Ultrabook modeli


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler