iPhone'larda bulunan ve çoğu kişinin bilmediği 3 özellik

Akıllı telefonlar geliştikçe sahip oldukları özellikler de arıyor. Hal böyle olunca da kullanıcılar, sahip oldukları cihazların tüm özelliklerinden haberdar olamayabiliyorlar. Bu yazımızda, pek çok kullanıcı tarafından bilinmeyen 3 iPhone özelliğine odaklanıyoruz.

Yayınlanma: 11.11.2019 - 16:31
Abone Ol google-news

iPhone, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok tüketici tarafından kullanılıyor. Yıllardır iPhone kullanıyor olsanız bile hala keşfetmediğiniz özellikler olabileceğini söylesek ne dersiniz? Üstelik ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın iPhone'lara sunduğu işletim sistemi iOS her sene güncellendiğinden, akıllı telefonunuz sürekli olarak yeni özelliklere sahip oluyor. Bu da telefonun özelliklerine hakim olmayı biraz daha güç bir duruma getiriyor.


Şimdi ise sizlere, daha iyi bir iPhone deneyimi yaşayabilmenizi sağlayacak üç farklı özellikten bahsedeceğiz. Bu özellikler aslında basit gibi görünüyor olsalar da gün içinde pek çok avantaj sağlayacaktır. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, iPhone sahiplerinin mutlaka öğrenmeleri gereken 3 özelliğin neler olduğuna daha yakından bakalım.


NOTLAR UYGULAMASINDAKİ BELGE TARAMA ÖZELLİĞİ

Belge tarama işlemlerine çoğu zaman ihtiyaç duyulmasa da özellikle resmi belgelerin taranması büyük bir önem arz ediyor. Üstelik bu işlem, telefonların kamerası ile yapılmak istenildiği zaman can sıkıcı sonuçlara yol açabiliyor. Ancak iPhone'unuzda bulunan "Notlar" uygulaması, belgeleri tanıyabilmenize imkan sağlıyor. Üstelik yapacağınız taramanın çok daha temiz görünmesi de işlerinizi kolaylaştırıyor.


Bu özelliği kullanabilmeniz için yapmanız gereken tek şey ise iPhone'unuzda bulunan Notlar uygulamasına girdikten sonra yeni bir not oluştururken kamera butonuna dokunmak. Karşınıza çıkacak menüde "Belge Tara" butonuna dokunduğunuzda ise gerekli işlemler için hazırsınız demektir.


HESAP MAKİNESİNİ DAHA VERİMLİ KULLANMA

iPhone'un hesap makinesi, görünüş itibarıyla çok temel bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Hatta rakamları yanlış yazdığımızda, yanlış rakamı silebileceğimiz bir buton bile yok. Fakat aslında bu durum, iPhone'un işlevsizliğinden değil, herhangi bir silme butonuna ihtiyaç duymamasından kaynaklanıyor. Öyle ki; eğer bir rakamı yanlış yazdıysanız rakamların olduğu bölgeyi sola doğru kaydırın. Bu sayede rakamları sileceksiniz.


iPhone'un sahip olduğu hesap makinesi uygulamasının yetenekleri bununla da sınırlı değil. Eğer dilerseniz akıllı telefonunuzun ekranını yatay çevirin. Karşınıza iPhone'un bilimsel hesap makinesi çıkacaktır. Bu sayede daha komplike hesaplar yapabilir ve bunu yapabilmek için üçüncü taraf bir uygulamaya ihtiyaç duymazsınız.


YATMA ZAMANI ÖZELLİĞİNİN KULLANILMASI

Aslına bakacak olursak akıllı telefonlar, tüketicilere her anlamda yardımcı olmak için üretilen cihazlardır. Dolayısıyla tüketiciler için çok önemli olan uyku süresi, iPhone'unuz tarafından da önemseniyor. Telefonunuzun "Saat" bölümüne girin ve "Yatma Zamanı" sekmesine geçiş yapın. Bu sekme kendinizi yeni alışkanlıklar kazanmak için kullanabileceğiniz bazı anımsatıcılar oluşturmanızı sağlıyor. 


Ancak Yatma Zamanı'nın tek özelliği anımsatıcı oluşturmak da değil. Bu özellik sayesinde alarmlarınızı kolaylıkla oluşturabiliyor ve alarm sesini kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Tüm bunlara ek olarak günlük uyku durumunuzu da bu uygulama aracılığıyla kontrol edebiliyorsunuz. Fazla profesyonel olmasa da Yatma Zamanı, günün en önemli evrelerinden olan uykuyu daha düzenli bir hale getirebilir. (Kaynak: Webtekno)



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler