Masadan kalkma zamanı geldi

Ayakta çalışmak odaklanmaya yardımcı oluyor ama...

Yayınlanma: 08.12.2019 - 11:02
Abone Ol google-news

İnsanlar hareket etmek üzere yaratılmışlardır. Uzun süre oturmak bacaklarda kan akışını yavaşlatır, kalbi yorar, duruş bozukluklarına ve hemoroide yol açar. Gel gelelim, çok uzun süre ayakta durmak da insanlara iyi gelmez. Daha önce yapılan araştırmalar insanlara asıl zarar veren unsurun saatler boyunca hiç kıpırdamadan aynı konumda kalmaları olduğuna işaret ediyordu. Artık farklı çözümler aranıyor.

Bunlardan biri de yüksek ayaklı bir masa önünde ayakta çalışmak. Günümüzde pek çok kişi de ayakta çalışmayı yeğliyor, çünkü ayakta çalışmak odaklanmaya yardımcı oluyor ve çok uzun süre oturmaktan kaynaklanabilecek sorunları ortadan kaldırıyor. Gel gelelim, bu çözümü yeğleyenlerin büyük bir bölümü de saatlerce ayakta kalmaya bağlı bel ağrılarından yakınıyor.

Waterloo Üniversitesi’nden bilim insanları yüksek ayaklı masaların altına konan basit bir tabure sayesinde ayakta durmaktan kaynaklanan bel ağrılarının önüne geçilebileceğini keşfettiler.

Son araştırmayı yürüten Jack Callaghan da, “Ayakta çalışılan işyerlerine geçilmesiyle birlikte ortaya çıkan asıl sorun, bu sisteme hızlı bir geçiş yapıldığında çalışanların hemen hemen yarısında şiddetli bel ağrılarının baş göstermesi oldu. Herkes için devinimi özendirecek, sırt ve bel sağlığını koruyacak doğru çözümlere ulaşmak istedik” diyor.

Rita Urgan / www.technology.org  





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler