Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2020 başvuruları açıldı!

Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı, bu yıl Linux Kullanıcıları Derneği ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle, 25-28 Ocak 2020 tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek.

Yayınlanma: 07.01.2020 - 14:43
Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2020 başvuruları açıldı!
Abone Ol google-news

Dört gün sürecek kampta verilecek eğitimler belirlendi, katılımcı başvuruları başladı. 10 Ocak’a kadar sürecek başvurularda adayların tercih yapabileceği onlarca özgür yazılım kursu bulunuyor.



Gönüllü eğitmenlerce verilecek eğitimler arasında GNU/Linux işletim sistemi kurslarından özgür yazılım dilleri olan PHP, Python, Ruby gibi dillerle uygulama geliştirme kurslarına, web teknolojilerinden siber güvenlik kurslarına, ağ yönetiminden kripto paraların altyapısını oluşturan blokzincir kurslarına kadar birçok konu bulunuyor.

1-10 Ocak tarihleri arasında yapılacak başvurular sonucunda kurslardan birine kabul alan kişiler, 4 gün boyunca tam gün işlenecek derslerde 30 saatten fazla eğitim almaya hak kazanacaklar. Ücretsiz verilen eğitimlerde katılımcıların yalnızca kendi masraflarını karşılaması bekleniyor.



Türkiye’de İnternet'in Babası olarak bilinen Mustafa Akgül’ün öncülüğünde 20 yıldan uzun süre düzenlenmiş olan Akademik Bilişim Konferansı'na bağlı kurslar olarak başlayan etkinlik, her yıl biraz daha büyüyerek bugüne kadar binlerce kişinin eğitim aldığı bir organizasyon oldu. 2017’de Mustafa Akgül’ün aramızdan ayrılmasının ardından etkinliğe onun adı verilerek Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı adıyla düzenlenmeye başlandı.

30'dan fazla kurs, 70’ten fazla eğitmen ve 1000’den fazla katılımcı ile özgür yazılım özelinde dünya üzerinde düzenlenen en geniş hacimli organizasyonlardan olan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı, katılımcıları sayesinde büyümeyi sürdürüyor. Kampın gönüllü eğitmenlerinin önemli bir kısmı önceki yıllarda kampa kursiyer olarak katılan kişilerden oluşuyor.



Kamp ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için https://kamp.linux.org.tr web sitesini inceleyin.

Soğuk kış günlerinde 4 gün boyunca dünya ile bağınızı koparmak, 1000'in üzerinde katılımcı, 80'e yakın eğitmenle tanışmak ve özgür yazılımlar üzerine yepyeni konular öğrenmek için bu ücretsiz kampı kaçırmayın.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler