Instagram kullanıcıları dikkat!

Instagram, platformda çok fazla zaman geçiren kullanıcı sayısını azaltmak istiyor, son 48 saat içerisinde paylaşılan tüm içerikleri gören kullanıcılara platformda gezinmeye ara vermeleri için uyarıda bulunacak.

Yayınlanma: 20.06.2018 - 13:43
Abone Ol google-news

Kronolojik bir sıra olmadan, Instagram'daki tüm içerikleri görüp görmediğinizi söylemek zor olabilir. Bu, aynı zamanda Instagram'da sürekli gezinirken, pasif, zombi taramasına daha fazla yol açabiliyor. Instagram'ın en yeni özelliği, kullanıcılara en azından her şeyi gördüklerini ve kaydırmaya ara vermeleri konusunda uyarıda bulunacak.

Instagram, önceden belirlenmiş zaman sınırına ulaştıktan sonra sizi uyarabilecek bir özellik eklenecek. Görüntüler, geliştirici Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Fotoğraflar, iOS 12'deki yeni uygulama sınırları özelliğine benzeyen yapıda.




Yeni menü, uygulamada geçirilen süreyi izlemenizi ve bir hafta boyunca günlük kullanımınızı azaltan grafik sunuyor. Buradan, uygulamanın günlük zaman sınırlarını ayarlamanıza olanak tanıyan "günlük hatırlatıcı"yı ayarlayabilirsiniz. Zaman sınırına ulaştıktan sonra bir bildirim alacaksınız.

Bu özelliklerin resmi olarak lanse edileceği belli değil. Ancak Android uygulamasının kodundaki yenilikler, şirketin özelliği aktif bir şekilde test ettiğini ve yakın zamanda herkese sunulabileceğini gösteriyor.

Instagram bu özellikleri doğrulamamasına rağmen, CEO Kevin Systrom daha önce şirketin "çevrimiçi zamanın insanları nasıl etkilediğini anlamak” için bir dizi özellik üzerinde çalıştığını söyledi. Bu onay, uygulamada "kullanım analizleri" sekmesi keşfedildikten sonra geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler