İOS güncellemesinde güvenlik açığı

Apple'ın iOS işletim sistemindeki hataları düzeltmek için düzeltmek için yayınladığı son güncelleştirmede güvenlik açığı bulundu.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 10:12
Abone Ol google-news

Apple'ın iOS işletim sistemine sahip cihazlar için iOS 11.4.1 güncellemesini yayımladı. Yayınlanan güncellemede bazı hataları gideren ve güvenlik iyileştirmesi içeren yazılım paketinde açık bulundu.

Apple'ın geçtiğimiz günlerde yayımladığı iOS 11.4.1, iPhone'umu Bul'daki bir hatayı düzeltiyor, ayrıca güvenliği yükseltiyordu.

Teknokulis'te yer alan habere göre güncelleme içinde başka gizli bir özellik daha var, daha önce beta sürümlerinde görülen USB Restricted Mode bulunuyor. Yani kısaca kısıtlı mod.

Bu özellik USB ile bağlanmış iPhone veya iPad'in bir saati aşkın süredir kilitli kalmasından sonra veri aktarımını otomatik olarak kesiyor ve sadece cihazın şarj olmasını sağlıyor.

Kısıtlı mod cihazların şifresinin kırılmasını engellemek için hayata geçirilen bir özellik. Bu mod, Ayarlar>Touch ID ve Parola kısmında Kilitliyken Erişime İzin Ver menüsünün en altında bulunuyor (Aynı ayar iPhone X'te ise Face ID ve Parola altında bulunuyor).

Apple şifre kırıcı cihazların önüne geçmek için böyle bir yönteme başvurdu. Daha önce Apple ve Amerikan hükümeti bu konuyla ilgili karşı karşıya gelmişti.

Güvenlik şirketi olan ElcomSoft, USB kısıtlama modunda bir açık olduğunu belirtti. Bu modun aktif olması için geri sayım yaptığını, bu sayımın sıfırlanabildiğini söyledi.

Yekililer böylece şifre kırıcı kişilerin zaman kazanabileceğini savunuyor. Apple'ın bu konuda kısa süre içinde yeni bir güncelleme çıkarması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler