Android paralı mı oluyor?

Avrupa Birliği'nin, Android işletim sistemi sayesinde piyasada tekelleşmeye gittiği gerekçesiyle Google'a 4.3 milyar avro tutarında bir ceza kesmesinin ardından Android'in paralı olması gündemde.

Yayınlanma: 19.07.2018 - 08:22
Abone Ol google-news

Webtekno'nun haberine göre, Android cihazlarda gömülü olarak gelen çeşitli araçlar (Gmail, Google Search, Hangouts vb.) Google'a pahalıya patladı. Avrupa Birliği, haksız kazanç elde etmekle ve piyasa hakimiyetini lehine kullanmakla suçladığı Google'a tam 4.3 milyar avro'luk rekor bir ceza kesti.

 'Kararı temyize götüreceğiz'

Temelde rakiplerinin gelişimini engellediği ve diğer arama motorlarının 'inovatif' davranmasının önünü tıkadığı gerekçesiyle kesilen cezaya Google cephesinden ilk tepki geldi:

 "Android herkes için daha fazla seçenek yarattı, daha az değil. Güçlü bir ekosistem, hızlı inovasyon ve daha düşük fiyatlar yoğun rekabetin ayırt edici özellikleridir. Komisyon'un kararını temyize götüreceğiz."

 'Dengeler alt üst olur'

Google, açıklamalarının bu aşamasından sonrasında adeta üstü kapalı bir tehdit savurdu ve şunları söyledi:

 "Telefon üreticileri ve operatörler yazılımlarımızı telefonlarına koymak zorunda olmazlarsa, bu Android ekosistemine zarar verir. Android'in şu an tüm iş modeli bu yazılımları bünyesinde barındırmasındadır. Eğer buna engel olunursa, dengeler alt üst olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler