Windows Phone desteğini kesti

Google, Windows Phone desteğini kestiğini açıkladı. Artık unutulmaya yüz tutan Windows Phone, Google’dan da destek alamayacak. İşte konuyla ilgili detaylar.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 10:26
Abone Ol google-news

Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone maalesef ki Android ve iOS karşısında çok büyük bir hezimete uğramıştı. Yazılım devinin geliştiricilere yeterli desteği sunamaması, geliştiricilerin bu platformdan uzaklaşmasına neden olmuştu. Üretilen telefonların da piyasadaki rakipleri ile baş edememesi, platformun sonunu hazırlamıştı.

En son olarak Microsoft kendi mağazasından Windows Mobile ile çalışan tüm telefonların satışını durdurarak, bu platformun öldüğünü kanıtlamıştı. Bugün de bir darbe de Google’dan geldi. Google, Windows Mobile platformunda yer alan Google uygulamasından desteğini kestiğini açıkladı.


Windows Mobile sahipleri Google uygulamasını açmaya çalıştıklarında hata alıyor ve uygulamaya giremiyorlar. Google‘ın bu hamle için geç kaldığını söyleyebiliriz. Google bile çekildiyse artık bu platformdan hiç bir şey beklememek en doğrusu olacaktır.

Windows Mobile’ın Nokia gibi muhteşem bir geri dönüş yapacağını sananlar maalesef bu beklentilerine bir son vermeli. Android ve iOS’in karşısına yeni bir mobil işletim sisteminin yaklaşık 7-8 yıl daha çıkamayacağını düşünüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler