Dev ekranlı iPad Air geliyor

Apple'ın iPad Air ve iPad Mini'nin ardından daha büyük bir ekrana sahip model üretmeyi planladığı ifade edildi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 11:42
Abone Ol google-news

Tablet piyasasına Ekim ayında 9.7 inç ekran genişliğinde iPad Air’i sunan Apple'ın, bir sonraki tableti için çalışmalara başlayabileceği belirtildi.

Güney Kore basınında çıkan söylentilere göre, Apple İpad Air ve yeni iPad Mini’nin ardından şimdi de 12.9 inç büyüklüğünde bir model sunmayı planlıyor. Apple'ın, Steve Jobs’ın ardından hayatta olan diğer kurucusu Steve Wozniak’ın tavsiyelerini dinlediği belirtildi.

iPhone 5S’in iki ayrı boyutta sunulması gerektiğini savunan, iPad mini’nin cebine sığmadığını söyleyen, iPad Air’in ise belleğini yetersiz bulan Wozniak, Apple’ın tasarım konusunda daha fazla çalışması gerektiğini öne sürmüştü. Korea Times gazetesine konuşan bir Apple yetkilisinin verdiği bilgiye göre, elektronik devi gelecek yıl piyasaya sunmak üzere Retina Display teknolojisine sahip 12.9 inç genişliğinde bir model üzerinde çalışıyor. Ultra HD çözünürlüğe sahip olacağı iddia edilen tabletin, görüntü kalitesinde iPad Air geride bırakması bekleniyor.

İDDİALAR YENİ DEĞİL

MacRumors sitesinin haberine göre, dün Korea Times’ı arayan Apple yetkilisi, ‘Şirketin parça tedarikçilerinden birinin yeni iPad’de kullanılmak üzere 12.9 inç ekran ürettiğini, yeni modelin gelecek sene sunulacağını’ söyledi. Yetkili, görüntü kalitesi son derece üstün olacağını iddia ettiği yeni nesil iPad’in, Ultra High Definition (UHD) kalitesi sunacağını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon