2019 yılında hangi teknolojiler öne çıkacak?

Amerikan danışmanlık firması Lux Research 2019 yılında dünyayı değiştirebilecek on dokuz dijital teknolojiyi açıkladı.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 14:01
2019 yılında hangi teknolojiler öne çıkacak?
Abone Ol google-news

Listenin en başında yapay zekâ ve makine öğrenimi var. Bunu giyilebilir teknolojiler izliyor. Bu sektöre son beş yılda iki milyar dolar aktarılmış. Üçüncü sırada üçboyutlu yazıcılar yer alıyor. Son dört yılda bu alanda alınan patentler yüzde altmış arttı. Son beş yıl içinde kalıtım araştırmalarının yedi kat arttığına dikkat çeken şirket, listede dördüncü sırayı genetik mühendisliğine vermiş. Bu teknolojiyi özellikle de son yıllarda oyun pazarında daha sık görülmeye başlanan artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik takip ediyor.

Bu yıl listede yer almayan on dokuz teknoloji arasında yeni olarak işaretlenen ve önümüzdeki yıl takip edilmesi önerilen bazı teknolojiler ise şunlar: Hızlı akü şarj teknolojisi, grafen ve 2D malzemeler, dronlar, belirli sorunları hedef alan ve her hastaya uygun ilaç gelişimine dayanan hassas tıp, güneş panellerini daha verimli hale getirilmesini sağlayacak perovskit teknolojili güneş panelleri ve doğal dil işleme teknolojisi.

Bu teknoloji sayesinde Siri, Alexa ve diğer sanal asistanlar kullanıcılarla etkileşim kurarak daha kolay kullanılabilecekler. Bu yeni teknoloji alanlarının on dokuzunda da faaliyet gösteren iki firmanın IBM ve Samsung olduğu söyleniyor. Google, Siemens, Qualcomm ve Intel gibi firmalar ise Lux Research tarafından doğru inovasyonlara odaklanma konusunda güçlü bir vizyona sahip firmalar olarak tanımlanmış.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler