Facabook Türkiye Direktörü ‘başarının sırrı’nı açıkladı

Türkiye Direktörü Derya Matraş gençlere ‘başarının sırrı’nı söyledi: Amacını bul çok çalış.

Yayınlanma: 10.03.2019 - 22:33
Abone Ol google-news

Bugünkü çocukların yüzde 65’i şu an var olmayan işlerde çalışacak. 2020 yılında 5 milyon iş ortadan kaybolacak, 2 milyon yeni iş fırsatı çıkacak ama bunlar teknolojinin iyi kullanılmasını gerektiren işler olacak.
Facebook Türkiye Direktörü Derya Matraş, Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Fuarı”nda yaptığı konuşmada, bu bilgileri verdikten sonra hangi sektör olursa olsun teknolojinin iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayarak “Teknolojiyi iyi kullanırsanız ileri gidersiniz, kullanamazsanız geriye gidersiniz” dedi.
Öncelikle “hayat amacı”nın bulunması gerektiğine dikkat çeken Matraş, üniversite öğrencilerine şu önerilerde bulundu:
“Nasıl başarılı olacaksınız? Bunun üç adımı var. ‘Amacını bul’, ‘sıkı çalış ve ‘asla pes etme’. Hayat amacı bir anda bulunmaz. Adım adım olacak. Önce ‘Ben nerede iyiyim’ sorusunun cevabını bulmak gerek. Başarısızlığın pek çok nedeni olabilir ama başarılı insanların ortak noktası çok çalışmak. Facebook’da bir toplantıda çalışanlardan biri Mark Zuckerberg’e, işe alımda tek bir kriter olsa neye bakacağını sordu. Zuckerberg, ‘merak ve öğrenme becerisi’ cevabını verdi. En çok bu işinize yarayacak. Öğrenme yeteneği, büyümeye açık bir kafa yapısı çok önemli.”

NASIL HAZIRLANMAK GEREK?

İNSANİ BECERİLER:
Duygusal zekâ
İnsan yönetimi
İşbirliği
TİCARİ BECERİLER: 
Müşteri odaklılık
Uzlaşma
Stratejik düşünme
ANALİTİK BECERİLER: 
Karmaşık data çözme
Eleştirel düşünme
Karar alma
YARATICI BECERİLER: 
Yaratıcılık
Farklı açılarla 
düşünme

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler