Facebook, WhatsApp ve Instagram dünya genelinde çöktü

Facebook, WhatsApp ve Instagram bugün öğlen saatlerinde dünya genelinde çöktü. Saatlerce girilemeyen Üç uygulama saat 16.00 itibariyle erişim sağlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaşanan erişim sorunu yaşandığını belirterek, "Sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor." dedi.

Yayınlanma: 14.04.2019 - 13:48
Facebook, WhatsApp ve Instagram dünya genelinde çöktü
Abone Ol google-news

Facebook, WhatsApp ve Instagram, bugün TSİ 13.40 sularında dünya genelinde çöktü. Üç uygulamaya da giren kullanıcılar mesaj ya da fotoğraf gönderemedi.  Saat 16.00 itibariyle uygulamalara giriş sağlandı. 

BAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaşanan erişim sorunu yaşandığını belirterek, "Sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor." dedi.

Sayan, AA muhabirine, sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Söz konusu platformlarda dünya genelinde erişim sorunu olduğunu ve bu sorunun Türkiye'deki kullanıcıları da etkilediğini vurgulayan Sayan, "Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklıklar yerli yazılımların kullanımının ne denli önemli olduğunun en büyük göstergesi." diye konuştu.

 

Haftalar önce yaşanan erişim sorununda Facebook, Instagram ve WhatsApp aynı anda erişimdem kopmuş ve saatlerce dünya genelinde normale dönememişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon