En çok talep gören bilim becerileri hangileri?

Kişinin teknik becerilerini sosyal becerileriyle bir araya getirmesi o kişiyi daha çok aranan bir çalışan haline getiriyor.

Yayınlanma: 19.07.2019 - 21:19
Abone Ol google-news

 LinkedIn’e göre işverenlerin 2019 yılında çalışanlarda en çok talep ettiği sosyal nitelikler: yaratıcılık, ikna yeteneği, işbirliği, uyum sağlama ve zaman yönetimi. En çok talep edilen teknik beceriler ise bulut bilişim, yapay zekâ, analitik akıl yürütme, insan yönetimi (liderlik) ve UX (kullanıcı deneyimi) dizaynı olmuştu. Peki ama bilim ve teknoloji şirketlerinin işe alımda uygun çalışan bulmakta en zorlandıkları beceriler hangileri?
New Scientist bu sorunun cevabını merak etti ve insan kaynakları şirketi SRG ile birlikte bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre kimya becerisi, bulunması en zor olan yetenekler listesinin başında. Ardından biyoloji bilimleri (yüzde 19), mühendislik (yüzde 16), veri analizi (yüzde 11), kalite kontrol (yüzde 10), biyo-bilişim (yüzde 9) ve yaşam bilimleri (yüzde 9) sıralandı.
SRG’nin direktörü Richard Acton, “Daha karmaşık ilaçlara, yardımcı teşhislere, hücre ve gen tedavisine olan talep artıyor, bu yüzden bu alanlarda çalışan insanlar daha fazla seçeneğe sahip olacak ve önemli maaşlar talep edebilecekler” diyor ve ekliyor, “Yüksek kaliteli proje yönetimi becerileri ve prezentabl olmak da kilit kariyer unsurları.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler