Whatsapp Snapchat'e rakip özellik geliştiriyor

Kendini yok eden mesajlar yollama imkanı sunan uygulama Snapchat'in gerisinde kalan WhatsApp, kullanıcıların işine yarayacak bir özellik geliştiriyor.

Yayınlanma: 02.01.2015 - 13:11
Abone Ol google-news

Dünyaca popüler mesajlaşma servisi Whatsapp'ın yerini şimdilerde popüler olan Snapchat aldı. Son zamanların en gündemdeki uygulaması olan Snapchat, sadece 1 yıl içerisinde değerini 10'dan fazla katlamayı başardı. Snapchat'i diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği gönderildikten sonra "kaybolan fotoğraflar" oldu. Gönderilen fotoğraf ve videolar belirli saniyelerin ardından kayboluyor ve bir daha geri getirilemiyor.

WHATSAPP YENİ ÖZELLİK GELİŞTİRİYOR

SnapChat'te gönderilerin ekran görüntüsünün alınması mümkün ancak bu durum karşı tarafa bildirim olarak iletiliyor. Whatsapp'ta ise buna benzer bir uygulama çalışması başladı. Bu özellikle artık Whatsapp da ekran fotoğrafı aldığında karşı tarafa haber verecek.

SNAPCHAT NEDİR?

Snapchat fotoğraf çekip, video çekip üzerine not ekleyerek kendi arkadaşlarınızla paylaşım yaptığınız sosyal mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulamada paylaşımlarınız 1 ve 10 saniye arasında görülür ve daha sonra gönderdiğiniz kişide görülmez. En önemli ve farklı özelliği de budur. Screenshot'la fotoğrafları kaydedebilirsiniz ancak bu durumda karşı tarafa haber verir.

NASIL KULLANILIR?

-Öncelikle telefonunuza indirip oturum açın.

-Açtığınız zaman rehberinizde kimler snapchat kullanıyor onları görüp ekliyorsunuz. Bu sayede fotoğrafları yalnızca rehberinizdeki kişilere yollayabiliyorsunuz.

-Ekledikten sonra fotoğrafınızı ekranın ortasında bulunan yuvarlak butona basınca fotoğraf çekilir. Eğer uzun basarsanız video kısmına geçer.

-Fotoğrafı çektikten sonra saniyeleri gösteren butona tıklayarak göndereceğiniz kişinin kaç saniye göreceğine karar veriyorsunuz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler