iPhone 6’nın şarj ömrünü uzatma yolları

Sadece bir günde biten iPhone 6’nın sarjı şu sıralar en çok konuşulan konu. Sarj süresini iki güne çıkarmak isteyenlere birkaç çözüm var.

Yayınlanma: 19.01.2015 - 10:01
Abone Ol google-news



Uyarıları susturun

Herkese fayda sağlayan oldukça pratik bir yöntem yukardan aşağı süzülen uyarılar ve bildirimler. Herhangi bir sosyal ağdan bilgirim geldiğinde, whatsApp’tan ya da sms’den mesaj geldiğinde, oyunlarınızdan bildirim geldiğinde, mail geldiğinde vb. yukarıdan size bir uyarı düşüyor.Yukarıda ki sekmeyi aşağı kaydırdığınızda görebiliyorsunuz isterseniz üzerine tıklayıp açıp bakabilir, isterseniz de sol ya da sağa kaydırıp yok edebilirsiniz. Çok pratik bu yöntem sarjınızın ömrünü yiyor. Doğal olarak bu bildirimlerden hangisinin gelmesini istiyorsanız ayarları ona göre yapın. Fazlalık ve işe yaramayan bildirimlerin gelmesi hem canınızı sıkar hem de pilinizin tükenmesini destekler.Çalışmasına çok gerek duymadığınız uygulamaları “Background App Refresh” bölümünden kapatarak arka planda gereksiz çalışamlarına engel olabilirsiniz.



Konum bilgilerini düzenleyin

Uygulamalarda konum özellikleri devamlı aktif. Bazı uygulamaların konumlarınızın bilgilerine ihtiyacı var örneğin Facebook, Twitter ve Swarm gibi. Fakat geri kalanların konumunuzu takip etmesi tamamiyle kendi çıkarları ile alakalı. Pilinizin ömrünü arttırmak isterseniz gerek duymadığınız uygulamaların konum bilgilerini düzenlemenizde fayda var.

Uçak modu

Uçak modu sadece uçağa bineceğiniz zaman kullanacağınız bir özellik değil. Bunun dışında çok iyi tarafları da var. Rahatsız edilmek istemediğinizde, dersteyken ya da ders çalışırken, uyurken, toplantıdayken vs. gibi durumlarda son derece işinize yarayabilir. Öyleyse bu tarz durumlarda telefonu sessize almak yerine uçak moduna almanızda fayda olacak pilinizin ömrünü arttıracaktır.


Masum görünümlü Google Hangouts

Bazı uygulamalar sizin düşündüğünüzden de çok pil harcayabiliyor. Facebook ve Twitter gibi uygulamalar siz fark etmeseniz de arka planda çalışıyor ve sarjınızın çabuk bitmesini sağlıyor. Hangisinin daha çok pil harcadığını anlamak için ayarlardan tüketimi sürekli olarak takip etmeniz gerekiyor. Masum görünümlü Google Hangouts da pil yiyiciler arasında yer alıyor.

HTC’nin yeni modelinin tanıtım tarihi belli oldu








Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler