Microsoft’un Düşüşünü Internet Explorer Başlattı

Microsoft’un kullanıcılar tarafından bir türlü beğenilmeyen Internet Explorer’da ısrarcı olmasının firmanın düşüşünü başlattığı iddia ediliyor.

Yayınlanma: 22.03.2015 - 16:34
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz aylarda düzenlendiği basın toplantısıyla yeni işletim sistemi Windows 10’u resmi olarak tanıtan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, aynı etkinlik kapsamında şimdilik Spartan adıyla anılan yeni internet tarayıcısını da görücüye çıkardı. Windows 10’la birlikte kullanıcılarla buluşacak olan Spartan‘ın Windows 10’a özel olacağı düşünülmüş olsa da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan detaylar, yeni internet tarayıcısının eski Windows sürümlerine de sunulacağı ve Internet Explorer için yolun sonuna gelindiğini gün yüzüne çıkardı.


Internet Explorer‘ın son yıllarda Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi rakiplerine kıyasla oldukça geride kaldığı göz önüne alındığında Microsoft’un internet tarayıcısından vazgeçmesi pek de sürpriz olması, Amerikalı teknoloji devinin bu kararı sonrası Explorer’a eleştiriler daha da arttı. Microsoft’un internet tarayıcıları alanındaki çalışmaları hakkında yeni bir rapor hazırlayan analist Paul Saffo, Internet Explorer’ın firmaya katkıdan çok zarar getirdiğini belirtti ve Internet Explorer yüzünden oluşan kötü namın Microsoft’un düşüşünü başlattığını iddia etti.

Geçtiğimiz yıl göreve başlayan yeni CEO’su Satya Nadella önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Microsoft bu zorlu zamanları geride bırakmış ve yeniden yükselişe geçmiş olsa da, geriye bakıldığında firmanın başta internet tarayıcıları olmak üzere birçok alanda yeniliğe gitme konusunda geç kaldığı görülüyor.

http://donanimgunlugu.com/microsoftun-dususunu-internet-explorer-baslatti/


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler