Numara taşımada yeni düzenleme

TÜSODER Başkanı Ağaoğlu, BTK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, aboneliğini fesih eden ya da numarasını başka operatöre taşıyan tüketicilerin hesabına bir aylık paket ücreti yansıtılmayacak" dedi.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 11:36
Abone Ol google-news



 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, 72 milyon GSM abonesini ilgilendiren "kıst ücret uygulaması" başladı. 1 Nisan'dan itibaren aboneliğini sonlandıran ya da numarasını taşıyanlara kullanmadıkları günlerin ücretinin yansıtılmayacak olması tüketicilere sevindirdi.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, numarasını taşıyan ya da aboneliğini sonlandıran abonelerden gelen şikayetler ve tüketicinin örgütlerinin talebi üzerine BTK'nın Elektronik Haberleşme Sektöründe Kıst Ücrete İlişkin Uygulama Esasları'na ilişkin düzenleme yaptığını söyledi.

Bu düzenlemenin 1 Nisan'dan itibaren geçerli olduğunu ifade eden Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Yapılan düzenlemeye göre aboneliğini fesih eden ya da numarasını başka operatöre taşıyan tüketicilerin hesabına bir aylık paket ücreti yansıtılmayacak. Bilindiği gibi aboneliğin feshi ve numara taşıma taleplerinin gerçekleşmesi fatura kesim tarihleriyle aynı güne denk gelmiyor. Bu durumda tüketiciye bazen bir gün bazen de birkaç gün için hiç kullanmadığı halde bir aylık tam ücret yansıtılıyordu. Yeni düzenlemeyle kıst ücret uygulaması hayata geçti. Cep telefonu ve internet servis sağlayıcıları yani elektronik haberleşme sektöründe hizmet sunan tüm işletmeler, tüketicilerin aboneliğini sonlandırma veya numara taşıma talebinden sonra çıkaracakları faturalara sadece feshin ya da taşımanın gerçekleştiği güne kadar geçen ücret yansıtabilecekler."

Bu uygulamanın büyük bir mağduriyeti önlediğini ve tüketicileri sevindirdiğini belirten Ağaoğlu, "Elektronik haberleşmede taksimetre uygulaması' olarak nitelendirilebilecek düzenlemeyle tüketiciler, kullanmadıkları hizmetin parasını ödemek zorunda kalmayacak. Örneğin, aylık paket ücreti 60 lira olan tüketicinin fesih ya da numara taşıma talebi, hesap kesim tarihinden 3 gün sonra gerçekleştirilmişse, 3 günlük bedele tekabül eden 6 liralık ücret faturalandırılabilecek. Bu uygulama, kullanılan dakika, sms ve veri için de hesaplanacak ve faturalara kullanılamayan kısımlar için ücret yansıtılmayacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler