Facebook, Adobe Flash’tan vazgeçiyor!

Facebook yeni kararları ve yeni girişimleri ile sosyal ağ pazarına yön verirken Mark Zuckerberg’in kişisel yönlendirmeleri Facebook’un internet dünyasının sınırlarını çizmesini sağlıyor.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Adobe Flash‘a ilk taşı sanırız en günahsız olan Steve Jobs atmıştı. iPhone 3G tanıtıldığında Steve JobsFlash oldukça gereksiz ve internet tarayıcılarını oldukça ağırlaştıran bir yazılım; biz bundan vazgeçiyor ve HTML5 standardına geçiş yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
Aynı dönemde Android üreticileri ise “bakın bizde flash desteği var” gibi şimdilerde oldukça gereksiz bulduğumuz açıklamalarda bulunuyorlardı. Mobil sektör 2015 yılı itibariyle Adobe Flash‘tan tamamen vazgeçti ve neredeyse tüm internet dünyası (mobil tarafta) Flash desteğini bıraktı. Böylece Steve Jobs’ın dehası bir kez daha kanıtlanmış oldu…


Facebook‘un çiçeği burnunda Güvenlikten Sorumlu Başkanı Alex Stamos Twitter’da yaptığı bir açıklama ile Facebook!un kısa bir süre içinde Adobe Flash desteğine son vereceğini ve bunun için mutlaka bir takvim belirlenmesi gerektiğini duyurdu.


Bu açıklama özellikle oyun yapımcılarını oldukça yakından etkileyecek gibi görünüyor. Her gün aktif olarak 450 milyon kişinin PC üzerinden oyun oynadığı bir platformun Adobe Flash‘tan vazgeçmesi bu yazılımın artık tamamen tarih olacağının da bir göstergesi olarak algılanmaktadır.
Oyun oynayanlar için değişecek bir şey olmayacak; hatta kullanıcılar bu noktada oyunlarda ciddi bir hızlanma görebilir. Facebook her geçen gün yeni değişiklikler ile yoluna devam ediyor. Yeni servisler ve yeni kararlar ile Facebook internetin tekeli olma yolunda ilerlerken en yakın rakibi Instagram‘ın bile Facebook‘a ait bir sosyal ağ olduğunu hatırlatalım. Bakalım sırada ne gibi yenilikler var…

Galaxy S6 Edge’in Iron Man versiyonunu parçalardılar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler