Periscope kapanıyor mu?

Periscope’un telif haklarının ihlal ettiği, önlem alınmaması halinde kapatılabileceği iddia edildi.

Yayınlanma: 01.08.2015 - 21:40
Abone Ol google-news

Türkiye’de yakında başlayacak Spor Toto Süper Lig maçlarının ve diğer şifrelenmiş içeriklerin yine Periscope ve benzer programlar aracılığıyla tüm kullanıcılara ulaşacağına işaret eden Avukat Kürşat Ergün, şu bilgileri verdi: “Canlı yayın uygulamaları hukuka aykırı olarak kullanıldığında telif sorunları başta olmak üzere birçok hukuki sorun ortaya çıkar.


Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta sorumlu olan tek unsurun Periscope olmadığıdır. Canlı yayınları hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiren ya da direkt olarak hukuka aykırı içerikleri yayınlayan kullanıcılar ihlali gerçekleştiren kişiler olduğundan direkt olarak sorumludurlar.
Periscope her ne kadar bu tür yayınlara izin veren ya da denetlemeyen bir uygulama olsa da hukuka aykırı yayınları yapan kullanıcılar kendisi olduğu için asıl ihlali gerçekleştiren kişiler kullanıcılar olmaktadır” şeklinde konuştu.
Twitter’ın kullanıcıların mobil cihazları ile canlı yayın yapmalarına izin veren uygulaması Periscope, son dönemde bir hayli popülarite kazanan bir uygulama. Periscope üzerinden kolaylıkla herkes canlı yayın yapabiliyor.

Apple ile BMW’nun gizemli toplantısı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler