Akıllı telefon satışlarında son durum nasıl?

GfK isimli analiz firması tarafından karşılaştırmalı olarak yayınlanan akıllı telefon satış raporları ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl aynı döneme göre kıyaslamalarla 2015 yılı içerisinde satılan akıllı telefon sayısı ve detayları haberimizde.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 16:23
Abone Ol google-news

2007 yılından beri dünyanın yükselen trendi akıllı telefonlar, yaygınlaşmaya son hızla devam ediyor. GfK isimli analiz firması, akıllı telefon satışlarını ortaya çıkardı. Vereceğimiz rakamlar, akıllı telefon üretimi değil direkt olarak piyasadan satın alınan telefonların rakamları olacak. Global anlamda tüm dünyada yapılan araştırmalarla akıllı telefon gerçeğini rakamlarla karşınıza getireceğiz, okumaya devam edin.
2015 yılının ikinci çeyreğinden alınan rakamlarla, bu yıl içerisinde 302.1 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşmiş durumda. Bu rakam içerisinde tüm akıllı telefon markaları yer alıyor. Bu rakam geçtiğimiz 2014 yılının aynı dönemine göre %5 artış göstermiş durumda. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 288.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşmiş. Söz konusu bu satışların maddi karşılığı 92.4 milyar Dolar. Geçtiğimiz yıla kıyasla akıllı telefon sektörü %7 büyümüş. 2014 yılının akıllı telefon cirosu 86 milyar Dolardı.
Artışın asıl sebebi Afrika ve Hindistan olarak karşımıza çıkıyor. Sadece Afrikada akıllı telefon pazarı 1 yıl içerisinde %24 büyümüş. Hindistan’da ise bu oran %22. Avrupa ve Amerika kıtalarında büyüme bu kadar fazla değil. Farklı kıtalardaki irili ufaklı büyümelere zıt olan tek yer Çin. Çin’de %10’luk bir küçülme görülmüş. Toplama baktığımızda ise dünya genelinde %5’lik bir büyüme dikkat çekiyor. Daha detaylı bilgi ve rakamlar için aşağıdaki tabloya bakabilirsiniz.

Apple Watch’a ne oldu?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler