5 inç ekranlı iPhone çizimi ortalığı karıştırdı!

Eylül ayı yaklaştıkça yeni iPhone modellerine dair söylentiler, iddialar ve dedikodular hızla yayılmaya başladı. Ortaya çıkan bir fotoğrafta 5 inç ekran boyutlu yeni bir iPhone’a dair çizimler mevcut. 5 inç ekran boyutlu yeni bir iPhone modeli mi gelecek?

Yayınlanma: 19.08.2015 - 18:47
Abone Ol google-news

Her yıl olduğu gibi bu yılda Eylül ayı yaklaşırken Apple tarafında hareketlenmeler oluyor. Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini duyuracağını biliyoruz. Hatta yeni modellerin kasasının biraz daha kalın olacağını, Force Touch özelliği olacağını da biliyoruz. Ancak ortaya çıkan bir fotoğraf oldukça kafa karıştırdı. Foxconn’da çalışan bir işçiden geldiği iddia edilen fotoğrafta, 4.7 inç ve 5.5 inç boyutlarının dışında bir iPhone çizimi söz konusu. Bilindiği üzere iPhone 6s modelinin 4.7 inç, iPhone 6s Plus modelinin ise 5.5 inç olacağı biliniyordu. 5 inçlik ara model nereden çıktı?

Bu noktadan sonra kesin konuşmak mümkün değil çünkü böyle bir modele dair herhangi bir iddia şimdiye kadar yoktu. Yeni modellerin çıkmasına bu kadar az bir süre kala böyle bir iddiayı ortaya atmak çok kolay olmasa gerek. Bu iddianın tek dayanağı iPhone 6c modeli olabilir. Hatırlarsanız iPhone 5c modeli Apple için büyük bir fiyasko olmuştu. Çünkü telefon tahmin edileceği gibi ucuz olmadı. Apple, iPhone 6c modeliyle yine nispeten ucuz ancak bu ucuzluğa rağmen ekranı daha büyük bir model ile kullanıcıların karşısına çıkmak istiyor olabilir.

Yani sıralama şöyle olabilir; iPhone 6s 4.7 inç, iPhone 6c (plastik gövdeli), iPhone 6s Plus. Yani iPhone 6c bir ara model olarak sunulacak. Fiyatı yaklaşık 100-200 Dolar daha ucuz olacak. Plastik kasalı olması sebebiyle kaybettiği puanı, büyük ekranı ile kazanmaya çalışacak. Bizim aklımıza gelen en mantıklı tahmin bu. Eylül ayında hep birlikte göreceğiz.

Galaxy Note 5 ve Note 4 arayüz karşılaştırması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler