Samsung 12 inçlik Windows 10 tablet hazırlıyor

Güney Kore’li teknoloji devi Samsung’un 12 inç ekran boyutlarına sahip Windows 10 işletim sistemi kullanan bir tablet üzerinde çalışıyor. Mobil tarafta çok iddialı olan Windows 10 işletim sistemiyle göreceğimiz yeni cihazlar hakkında gelen ilk haberlerden biri bu. Gelin bu tabletin detaylarına yakından bakalım.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 11:41
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın 12 inçlik dev iPad Pro modeliyle ilgili yeni dedikodular ortaya çıkmıştı. Samsung tarafından ilk cevap bu tabletle geldi. Samsung, Windows işletim sistemi kullanan cihazlarına Ativ ismini veriyor. Ancak bir süredir Ativ ismiyle yeni bir ürün görmedik. Samsung Ativ serisine önümüzdeki aylarda yeni bir ürün eklenecek ve bu ürün Samsung logosunu taşıyacak. Söz konusu bu model Windows 10 işletim sistemine sahip olacak.
14 nm teknolojisiyle üretilen Intel Core M işlemcisi, Samsung’un gizemli 12 inçlik tabletinde kendini gösterecek. 4 GB sistem belleği, Super AMOLED ekran paneli, S-Pen stylus dokunmatik kalem, 6.2 mm kalınlık ve 600 gram ağırlık gibi teknik özelliklere sahip olması beklenen modelin 2015’in sonlarına doğru piyasaya çıkması bekleniyor. 12 inç ekran boyutu, tabletin biraz daha kurumsal  tarafa yönelik olacağının ilk işareti. Dolayısıyla ekran çözünürlüğünün 2K veya 4K olması bekleniyor. Bu gelişme Samsung tarafından henüz doğrulanmadı ancak Samsung’a yakın kaynaklar oldukça iddialı.

BlackBerry Venice’den kısa bir video geldi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler