Yahoo şifrenizi hemen değiştirin!

Yahoo dün akşam saatlerinde bir hacker saldırısına maruz kaldı. Kullanıcıların isim ve mail adreslerini çalan hackerlar bilgileri reklam şirketlerine satacak.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 12:09
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yıllarda mali açıdan zor zamanlar yaşamış ancak yeni CEO Marissa Mayer ile toparlanma aşamasına geçmiş olan Yahoo Türkiye saati ile dün akşam 23:00 sularında bir hacker saldırısına uğradı. Yahoo'dan yapılan açıklamada saldırının küçük çaplı olduğu ve hayati önem taşıyan şifre, rehber gibi bilgilere erişilemediği bildirildi.

Shiftdelete.net'in haberine göre, hackerların asıl amacının Yahoo kullanıcılarının isimlerini ve mail adreslerini alarak kullanıcılara spam adı verilen reklam mailleri yollamak olduğu tahmin ediliyor. Yapılan açıklamaya göre, saldırının son bir kaç gün içerisinde Yahoo mail aracılığı ile e-posta gönderen kullanıcıları hedef aldığı eğer son 3 gün içerisinde her hangi bir yere mail göndermediyseniz endişelenecek bir şey olmadığı söylendi.

Yahoo saldırıdan etkilendiğini düşündüğü kullanıcılara her ihtimale karşı şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyarı yapmaya ve gelen spam mailleri ayıklamalarında Yahoo'ya yardım etmelerini istemeye başladı. Saldırının Türkiye'de ki kullanıcıları etkileyip etkilemediği henüz bilinmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler