Android sürümlerinin kullanım oranında son durum

Her ay düzenli olarak yayınlanan Android sürümlerinin kullanım oranlarına bir yenisi daha eklendi. Eylül 2015 verilerine göre hangi Android sürümü ne kadar kullanılıyor? Detaylarıyla haberimizde.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 08:37
Abone Ol google-news

Android geliştirici sayfasında Google tarafından her ay Android sürümlerinin kullanım oranı yayınlanıyor. Yayınlanan her yeni sürümle birlikte dağılım biraz daha belirsizleşiyor. Üreticilerin güncelleme desteğini kestiği modeller, eski sürümlerde birikirken, yeni sürüme geçen cihaz sayısı çok daha az oluyor. En bariz örneğini Eylül 2015 rakamlarında görüyoruz.
Google bu hafta içerisinde Android 6.0 Marshmallow sürümünü Nexus cihazlar için yayınladı. Dolayısıyla Android 6.0 sürümü tabloda yok. Ancak önümüzdeki aydan itibaren yeni sürümü diğer sürümler arasında göreceğiz.


Listenin birinci sırasında Android KitKat sürümü bulunuyor. Android 4.4 olarak yayınlanan sürüm, %38.9 oranla en çok kullanılan Android sürümü olarak karşımıza çıkıyor. İkinci sırada Jelly Bean, üçüncü sırada ise Lollipop var.
İlginç bir şekilde Android Jelly Bean sürümü en çok kullanılan ikinci Android sürümü. Toplam kullanım oranı %30.2 seviyesinde.
Android Lollipop sürümü daha güncel olmasına ve duyurulalı 1 yılı geçmesine rağmen halen daha tam anlamıyla yaygınlaşabilmiş değil. 5.0 ve 5.1 sürümlerinin toplam oranı %23.5 seviyesinde kalmış durumda.
Tablonun genel durumu Android 6.0 Marshmallow sürümü ile değişecek gibi durmuyor. Henüz daha Lollipop güncellemesi almamış modellere Marshmallow güncellemesi verilmesi çok uzak bir ihtimal.

Modüler akıllı saat BLOCKS bağışçılarını bekliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler