Google’dan iOS uygulamalarına link desteği

Google arama sonuçlarından iOS uygulamalarına bağlantı özelliği duyuruldu. iOS ve Google arasında pek fazla işbirliği görmek mümkün değil. Dolayısıyla bu haber, geliştiriciler ve kullanıcılar için son derece önemli.

Yayınlanma: 12.10.2015 - 17:25
Abone Ol google-news

Android platformunun giderek gelişmesiyle birlikte Apple ve Google’ın arası açılmıştı. İkili, eskiden olduğu kadar ortaklık ve işbirliği yapmıyordu. Hatta Google’ın çok popüler iOS uygulamalarını bile güncellemeyi ihmal ettiğini söyleyebiliriz.


Google’ın geliştirici sayfasında paylaşılan bir habere göre, artık Google arama sonuçlarından, iOS uygulamalarına HTTP standardında bağlantı vermek mümkün olacak. “Deep link” olarak adlandırılan bu teknoloji, Android platformunda zaten olan, ancak iOS’de eksiği hissedilen bir gelişmeydi. Peki “HTTP Deep Link” ne anlama geliyor?
Örneğin Safari isimli tarayıcıda bir arama yaptığınız ve sonuçlar arasında Facebook, Twitter gibi siteler yer aldı. Böyle bir durumda Facebook bağlantısına tıkladığınızda, artık iOS’de kurulu olan Facebook uygulaması açılacak. Benzer şey Twitter gibi ilgili tüm uygulamalarda geçerli. Bu standardın desteklenmesi, kullanıcıların yararına olan bir gelişme.
Daha önce benzer durumlarda tarayıcı üzerinden açılan bağlantı kullanışsız bir yöntem oluyordu. Bu sayede ciddi bir vakit tasarrufu kazanılmış olacak. Ayrıca, uygulama geliştiricilerin yaratıcılıklarına göre farklı kullanım yöntemleri de mümkün. Ancak bu özellik sadece iOS 9’da kullanılabilecek. iOS 7 ve iOS 8 kullananlar bu standarttan faydalanamayacak.

iOS 9’da yeni bir güvenlik krizi: Reklam engelleme uygulamaları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon