Samsung Galaxy S7 modeli USB-C kullanacak

Apple, Sony, Huawei ve ZTE gibi devlerden sonra gözler artık Samsung’a çevrilmiş durumda. En yakın süreçte yeni model duyuracak önemli firmalardan biri olan Samsung’un beklenen modeli Galaxy S7’nin bir özelliği daha belli oldu. Parçalar birleşmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 19:54
Abone Ol google-news

Samsung, başarılı Galaxy serisinin yeni modeli için hazırlıklara devam ediyor. Hemen her hafta Galaxy S7 için yeni bir bilgi gündeme geliyor. Bu sefer konu, Galaxy S7’nin bağlantı portuyla ilgili.
Galaxy S7 hakkında çok sayıda detay şimdiden belli oldu. İlk olarak üç farklı versiyon şeklinde piyasaya çıkacağı basına sızmıştı. Bu versiyonlardan biri Snapdragon 820 yongasını, diğeri Exynos M1 yongasını ve üçüncü versiyon ise eski Snapdragon yongalarından birini kullanacağı şeklindeydi. Farklı işlemcilere sahip Samsung modellerine zaten alışığız.


Bir diğer basına sızan bilgi ise Samsung’un tıpkı Apple’ın kullandığı 3D Touch teknolojisine sahip bir teknoloji üzerinde çalıştığı yönünde. ClearTouch adı verilen bu teknolojiye ait detaylar henüz belli değil.
Şimdi ise Galaxy S7’de USB-C portunun kullanacağı gündeme geldi. Haberin kaynağı, Samsung’a en yakın internet sitelerinden biri olan SamMobile. İlgili site, Çin’den aldığı duyuma göre Galaxy S7’de USB-C portu olacağını duyurdu. Bu aslında şaşılacak bir gelişme değil. Çünkü son aylarda duyurulan çoğu modelde bu port kullanılıyor.
USB-C portu, uyumlu bir kablo ve adaptör ile daha hız şarj ve daha hızlı veri aktarımı imkanı sağlıyor. Android 6.0 Marshmallow sürümüyle desteklenen bu port, Galaxy S7’de de kendine yer bulacak. Tabii ki buradan yola çıkarak Galaxy S7’de Android 6 sürümü olacağını söyleyebiliriz. Galaxy S7’nin 2016’nın ilk çeyreğinde duyurulması bekleniyor.

Yahoo’nun Mail uygulaması güncellendi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler