BLU, dev bataryaya sahip iki model duyurdu!

Ülkemizde olmasa da BLU, Amerikalı önemli bir akıllı telefon üreticisi. Firma, iki yeni modelini duyurdu. BLUE Studio Energy ve Energy X isimli modeller, dev bataryalı ile dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 18.10.2015 - 22:49
Abone Ol google-news

Amerika’nın Miami bölgesindeki BLU firması, ülkemizde resmi olarak bulunmasa da aslında son 2-3 yıldır firmanın bir modelini yok yakından tanıyoruz. General Mobile Discovery modelinin üreticisi olan BLU, iki yeni akıllı telefon duyurdu. Modeller, batarya kapasiteleri ile dikkat çekiyor.
BLU, butik bir akıllı telefon üreticisi. Ufak bir ekip ile tasarlayıp ürettikleri modeller son derece uygun fiyatlarla satılıyor. Dolayısıyla bu özelliği firmayı ayakta tutuyor. Firma, yine iddialı modeller ile karşımızda. Bu modeller Studio Energy 2 ve Energy X.


Telefonların detaylarına geçmeden önce fiyatlarından bahsedelim. Studio Energy 2 modeli 179 Dolar, Energy X modeli ise 109 Dolardan Amerika’da şimdiden satışa çıkmış durumda. Fiyatlar şaşırtıcı şekilde ucuz görünüyor.
Studio Energy 2 modelinde MediaTek’in MT6735 yongası kullanılmış. Bu yonganın içerisinde dört çekirdekli 1.3 GHZ Cortex-A53 mimarisinde bir işlemci ve Mali-T720 GPU bulunuyor. Telefonda 5 inç 720p çözünürlükte AMOLED ekran kullanılmış. 1.5 GB RAM’e sahip olan model, 16 GB depolama alanı sunuyor. 8 MP arka ve 5 MP ön kamerayla satışa çıkan model Android 5.0 Lolipop sürümünü çalıştırıyor. Studio Energy 2 modelinde 5000 mAh kapasiteli bir pil kullanışmış. Daha önce 4000 mAh seviyelerinde piller görmüştük ancak 5000 mAh gerçekten şaşırtıcı bir rakam. Telefonla ilgili henüz testler yapılması ancak bu pili bir günde bitirmek için çok uğraş vermek gerekecek gibi duruyor.
Energy X modelinde ise MediaTek 6580 yongası var. Bu yonganın içerisinde ise yine dört çekirdekli ancak 1.3 GHz hıza sahip ve Cortex-A7 mimarisinde bir işlemci var. Yine 5 inç 720 çözünürlük sunan ekran bu sefer AMOLED değil. 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı sunan modelde ise 4000 mAh kapasiteli bir pil kullanılıyor. 4000 mAh daha önce farklı markalarda da gördüğümüz bir rakamdı.  Bu modelde ise 8 MP arka ve 2 MP ön kamera var. Ancak Android sürümü az önceki modele göre daha yüksek. Modelde Android 5.1 Lollipop kullanılmış.

Windows 10 BUILD çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon