Origin’e siber saldırı!

EA tarafından oyuncuların oyunlarını dijital olarak barındırmasına imkan tanıyan Origin saldırı altında.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 14:54
Abone Ol google-news

Yapılan açıklamaya göre bu saldırı sonucundan birçok kullanıcının hesabına erişim sağlanmış durumda.
EA’nin oyunculara oyunlarını dijital olarak satışını yaptığı ve oyuncuların oyunlarını bir kütüphanede saklayabilmelerini sağlayan Origin, bilgisayar korsanları tarafından saldırı altına alındı. Yapılan açıklamaya göre bu saldırının neticesinde birçok kullanıcının hesabına ulaşılmış durumda.
Bilgisayar korsanlarının özellikle Mass Effect ve Star Wars: Battlefront için oluşturulan hesapları hedef aldığı belirtiliyor. Electronic Arts, A – F harfi aralığı içerisinde yer alan ve mail adresi başlangıçları bu aralıkta olan mail sahiplerini uyardı. Herhangi bir olumsuz durumun oluşması durumunda hemen rapor edilmesini, şimdilik bir problemin olmadığını ama güvenliğiniz için kullanıcı bilgilerinin değiştirilmesinde yarar olduğunu altını çizdi.


Bununla beraber Origin’e olan saldırıların devam ettiği ve EA’nin bu durumu engellemek için çalışmalarına yoğunlaştığı belirtiliyor. Bilgisayar korsanlarının dijital oyun platformlarını hedef alan saldırılarında çok sayıda kullanıcının mağdur olduğunu biliyoruz.
Bu saldırıların bitmesinden sonra yapılacak olan açıklama merakla beklenirken, toplamda kaç hesabın saldırıdan etkilendiği henüz açıklanmadı. Bu durumda sizde eğer bir Origin kullanıcısıysanız, mutlaka hesap güvenliğiniz için bilgilerinizi gözden geçirmeniz yararlı olacaktır.

1 TB kapasiteli Surface Book ortaya çıktı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler