IBM’in yeni projesi dikkat çekecek

IBM’in yeni projesi ile adeta ses getirecek.

Yayınlanma: 21.10.2015 - 13:36
Abone Ol google-news

IBM Nanotube adlı bir yongaseti projesi üzerinde çalışıyor. Yeni yongaseti nanometre olarak 1.8 nm olacak. Ayrıca IBM; 7 nanometreye nasıl geçileceğini de çok iyi biliyor.
IBM; Moore Kanuna en çok uyan bir Teknoloji Şirketi olarak karşımıza çıkıyor. Moore Kanunu; Her şey her zaman 2 katı ölçeğinde büyür felsefesini benimser.
Daha ufak transistörler daha fazla performans ve daha fazla enerji verimliliği anlamına geliyor. 10 nanometre yeni kuşak yongasetleri için bir alt limit anlamına geliyor. 7 nanometre germanyum Silikon kaplamalara sahip.


IBM yeni kuşak yongasetlerine 1.8 nanometreye geçmek istiyor ve bu yongasetlerinde kullanılacak olan malzeme de Carbon Nanotube olacak.
Klasik Silikon Transistörlere oranla 4 kat daha fazla performans ve enerji verimliliği vaat edecek olan Carbon Nanotube yeni bir teknoloji olarak karşımıza çıkacak.
IBM Araştırmacısı her transistörün neredeyse ancak bir Mikroskopla görülebileceğini Science Mag’e belirtti. Yeni model yongasetlerinin gelecek yıllarda piyasada olması bekleniyor.
Bu yeni model yongasetlerine; AMD, Intel, Nvidia, Samsung ve Apple vs gibi firmaların talip olacağını söylesek haksız sayılmayız herhalde.

Lenovo Microsoft’un Surface Pro teklifini reddetti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler