Microsoft’tan yeni CEO’su Satya Nadella’ya dev prim

CEO koltuğunu Steve Ballmer’dan devraldıktan sonra Microsoft’un değişim sürecini başarıyla yöneten Satya Nadella’nın 2015 yılında alacağı prim 18.3 milyon dolara ulaştı.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 19:26
Abone Ol google-news

Son yıllarda köklü bir değişim sürecinden geçen Amerikalı teknoloji devi Microsoft, bu değişim sürecinde kendilerine önderlik eden yeni CEO’su Satya Nadella‘dan son derece memnun görünüyor. CEO koltuğunu 2014 yılının başında Steve Ballmer’dan devralmasının ardından sergilediği yönetimle Microsoft yönetim kurulunu memnun eden Nadella’nın 2015 yılında alacağı prim 18.3 milyon dolara ulaştı.


Yeni CEO’nun bu parayı sonuna kadar hakettiğini belirten Microsoft, amaçladıkları gibi mobil ve bulut odaklı bir firma haline gelmelerinde Nadella’nın katkısına dikkat çekti. Mobil ve bulut odaklı bir firma oluşturmanın yanı sıra Microsoft’un imajını düzeltmek için de oldukça önemli çalışmalar yürüten Nadella, kullanıcı odaklı tutumuyla Amerikalı teknoloji devinin son yıllarda zedelenen imajını sağlamlaştırmayı başardı.
Satya Nadella’nın göreve başlamasının ardından altına imza attığı önemli işlerin başında Windows 10’un yayınlanması ve firmanın mobil bölümünün yeniden yapılandırılması geliyor. Nadella’nın ne derece başarılı olduğunu zaman gösterecek olsa da, şimdilik yönetim kurulunun onayını almayı başarmış gibi görünüyor.

Microsoft Lumia 650’den ilk görüntü sızdırıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler