Aşırı pil tüketme sorunu çözüldü

Kullanıcıların şikayetleri üzerine ortaya çıkan bir gelişmeye göre Facebook, iOS işletim sistemli cihazların pilini hızlı bir şekilde bitiriyor. Eğer Facebook’un aşırı pil kullanmasından şikayetçiyseniz, güncellemeyi yapmayı ihmal etmeyin.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 20:53
Abone Ol google-news

iOS 9 sürümünü kullanan iPhone ve iPad cihazlarında Facebook, tıpkı kullanılıyormuş gibi veri çekmeye ve telefonun aşırı pil tüketmesine sebep oluyor. Bu sorun yüzlerce kullanıcı tarafından doğrulanmıştı. Şimdi ise Facebook’tan soruna ilişkin cevap geldi.

Facebook’un mühendislerinden Ari Grant, kendi Facebook hesabı üzerinden bu sorunu kabul ederek gerekli güncellemeleri yaptıklarını duyurdu. Yani Facebook’un iOS uygulaması güncellendi. Sorunun sebebi “CPU döngüsü” olarak adlandırıldı. Yazılımsal bir hata sebebiyle örneğin Facebook üzerinden video izlerken, ana ekrana döndüğünüzde uygulama bunu algılamıyor ve siz izlemediğiniz halde videoyu yüklemeye ve oynatmaya devam ediyor. Ancak siz herhangi bir ses veya bildirim almıyorsunuz. Dolayısıyla video, siz tekrar Facebook’a girene kadar baştan başlayıp oynamaya devam ediyor.

Bu durum ise Facebook’un gereğinden fazla pil ve veri tüketmesine sebep oluyordu. Neyse ki sorun düzeltildi ve uygulama güncellendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler