Android mi iOS mu?

Hangi işletim sistemi daha iyi, Android mi iOS mu? Konuyla ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 15:11
Abone Ol google-news

Hiç şüphesiz bir gerçek ki Android, Dünya’da en yaygın işletim sistemi. Android ekosistemi Dünya genelinde yüzde 80’lik bir kesime sahip.
Android Dünya genelinde giderek yaygınlaşmış durumda. Bunda Samsung, LG, HTC, Sony, Huawei vs gibi telefon üreticilerinin de katkısı var.


Android ekosisteminin bu kadar yaygın olmasının nedeni telefon üreticilerinin Android’e yatırım yapmış olması. Android; 2.3 işletim sisteminden sonra giderek yaygınlaşmaya başladı.
2.3, 5.0. 5.1 ise yükselişin tavan yaptığı İşletim Sistemleri oldu. Dünya genelinde; Android 4.4’ü kullanan yüzde 38.9’luk bir Kullanıcı Kitlesi varken Android 5.0’ı kullanan kesim yüzde 15.6, Android 5.1’i kullanan ise yüzde 7.9’luk bir Kullanıcı Dilimi var.
iOS ise Dünya genelinde yüzde 18.4’lük bir Kullanıcı Dilimine sahip. iOS 8’i kullanan kullanıcı sayısı yüzde 30, iOS 9’u kullanan kullanıcısı sayısı yüzde 61 ve Diğer iOS sürümlerini kullanan Kullanıcıların sayısı ise yüzde 9. Görüldüğü üzere Android bu yarışa açık ara önde gidiyor. Windows Phone’un ise daha gidecek çok yolu var.

Apple yine saç baş yoldurttu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler