Google Play Oyunlar’da ekran kaydı yapmak artık mümkün!

Oyun yayıncılığı, son yılların en popüler iş ve eğlencelerinden bir tanesi. Kısa bir süre içerisinde hızla büyüyen bu yayıncılık, Apple ve Google’ın dikkatinden kaçmadı. Şimdi ise Android işletim sistemli mobil cihazlar için yayıncılığı kolaylaştıracak bir özellik geldi.

Yayınlanma: 01.11.2015 - 02:49
Abone Ol google-news

YouTube ve Twitch gibi platformlarda oyun yayıncılığı yapmak, son yılların önemli işlerinden bir tanesi oldu. Bu sektör öyle hızlı büyüdü ki Apple ve Google gibi firmaların bile dikkatini çekti. Apple tarafında iOS 9 ile birlikte ekranın görüntüsü kaydetme desteği sağlanırken, Android ve Google tarafında daha büyük yenilikler geldi.


YouTube, oyunculara özel olarak YouTube Gaming servisini zaten duyurmuştu. Şimdi ise mobil tarafta önemli bir yenilik geldi. “Google Play Oyunlar” uygulamasını güncelleyen Google, Android işletim sistemi akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar üzerinden oyun kaydı yapılmasının önünü açtı. “Oyna, kaydet, paylaş.” Olarak yayınlanan bu yenilik ise kullanıcılar “Google Play Oyunlar” uygulamasından ekran kaydı yapabilecek.
Google Play Oyunlar üzerinden yapılacak bu ekran kaydına aynı zamanda cihazın ön kamerası da eklenebiliyor. Çözünürlük ayarının da seçilebildiği yeni özellik daha sonra videoyu kabaca düzenlemenize ve YouTube’a yüklemenizi sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar, oynadıkları oyunları rahatlıkla paylaşabiliyor.
Bu özellik, geçtiğimiz aylarda bir etkinlikte gündeme gelmiş, ancak canlı yayın yapılacağı düşünülmüştü. Fakat henüz böyle bir hizmet yok. Google şimdilik sadece oyunların kaydedilip paylaşılmasına olanak tanıyor. Yeni servis ile ilgili yayınlanan GIF dosyasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Skype’dan iki yeni ve önemli özellik geldi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler