Windows 10 Korsan’a karşı!

Redmondlu Teknoloji devi Microsoft, Korsan’a karşı. Konuyla ilgili detaylar haberimizde yer alıyor.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 10:46
Abone Ol google-news

Önemli kaynaklardan gelen bilgilere göre Korsan bir şekilde Windows sahibi olanlar yakın bir zamanda Windows 10 güncelleştirmesini alamayacak.
Korsan Windows sahibi olanlar Windows 10’a güncelleştirme yapabiliyordu. Microsoft yeni girişimleriyle Korsan Windows kullanımının da önüne geçecek.


Microsoft, bir kısıtlama gerçekleştirecek. İşte o kısıtlamanın tam olarak ne olduğu da artık belli oldu. Microsoft Yetkilisi Terry Myerson bu konu hakkında yaptığı açıklamada aslında pek umursanmayan; ancak oldukça önemli bir şeyden de bahsetmişti.
Myerson’a göre; “Korsan olarak indirilen tüm Windows sürümleri, orijinal olmayan şekilde sınıflandırılacak ve bu şekilde güncelleştirme alacak” demişti.
Yani Windows 10 bir bakıma kendi güncelleştirmesinin yasal olmayan şeklini yayacak. Eğer Windows’un orijinal olmayan bir sürümünü kullandıysanız ve herhangi bir güncelleştirme yapmayı denediyseniz karşınıza bir sürü uyarı ve bildirim çıkacak ve güncelleştirmeniz de yarıda kalacak. Ama yakın bir zaman da Korsan Windows’a elveda diyebiliriz.

DataWind ve Reliance’ten 15 dolarlık telefon!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler