Kirin 950 bu sefer AnTuTu testinde görüldü!

Mobil sektördeki rekabet giderek kızışıyor. Huawei’nin beklenen modeli Mate 8’in kullanacağı işlemci merakla bekleniyor. HiSilicon Kirin 950 bir kez daha karşımızda ancak bu sefer AnTuTu puanıyla.

Yayınlanma: 07.11.2015 - 09:32
Abone Ol google-news

Qualcomm tarafında Snapdragon 820, Apple tarafında A9, Samsung tarafında M1 ve Huawei tarafında HiSilicon Kirin 950 yongaları 2016 yılına şüphesiz damgasını vuracak. Ancak ilk kez farklı üreticilerin yongaları birbirlerine performans anlamında bu kadar yaklaşabildi. Daima Qualcomm ve Apple tarafı bayrağı taşırken artık diğer üreticilerin de sesi çıkmaya başladı.
Çinli Huawei, bu ay içerisinde Mate 8 isimli yeni bir amiral gemisi duyuracak. Bu telefonda HiSilicon Kirin 950 yongası bulunacak. Kirin yongaları şimdiye kadar performans anlamında diğer yongalar ile rekabet etmemişti. Ancak bu sefer durum biraz farklı. Kirin 950, 2016’nın en iddialı yongalarından biri olmaya hazır gibi duruyor.


HiSilicon Kirin 950 yongası, AnTuTu isimli popüler performans testi uygulamasında kendini gösterdi. Test platformunda yapılan derecelendirmede cihaz, 82945 puan almayı başardı. Bu rakam, günlük ihtiyaçları karşılamanın oldukça ötesinde. Hatta en iyi sonuçlardan bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde GeekBench isimli bir diğer popüler performans testinde görülen yonga, tek çekirdekte 1710, çoklu çekirdekte ise 6245 puan almıştı. Bu rakamlar, Huawei tarafında şimdiye kadar görmeye alışık olmadığımız türden. Dolayısıyla Kirin yongaları artık Qualcomm, Samsung, MediaTek ve Apple yongaları ile boy ölçüşebilecek kadar hızlı. Üstelik diğerlerinden daha ucuz.
Kirin 950 yongası 16 nm üretim teknolojisine sahip. İçerisinde 8 çekirdekli bir yapı var. ARM 72 mimarisindeki ilk dört çekirdek 2.3 GHz hıza, diğer dört çekirdek ise 1.8 GHz hıza sahip. Grafik işlem birimi tarafında ise Mali T880 GPU yer alıyor.

HTC’den Apple’ı kızdıracak reklam filmi!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler