Firefox kullanıcıları için yeni koruma

Açık kaynak kodlu tarayıcı Mozilla Firefox internet tarayıcının yeni versiyonuna, kullanıcıların bilgisi olmadan kişisel bilgi alan siteleri engellemek üzere İzleme Koruması özelliği kondu.

Yayınlanma: 09.11.2015 - 21:49
Abone Ol google-news

Mozilla Firefox tarayıcının 3 Kasım’da kullanıcıların hizmetine sunulan yeni sürümü Firefox 42’ye “İzleme Koruması” özelliği konuldu. Özellik, internette gezinirken kullanıcı farkında olmadan kişisel bilgi toplayan site ve yazılımların engellenmesini sağlıyor.

Daha önce Firefox’a “Özel Tarama” özelliği koyduklarını söyleyen Firefox ürün geliştirme departmanı başkan yardımcısı Nick Nguyen, bu özellikle kullanıcıların yerel olarak gizliliklerini koruyabilmesini sağladıklarını ancak İnternet’te gezinirken fark etmeden üçüncü taraflarca kişisel bilgilerin toplanmasının önüne geçemediğini ifade etti. Nguyen, yeni sürümdeki “İzleme Koruması”yla bu sorununun da üstesinden geldiklerini açıkladı.

İzleme Koruması özelliği yeni Firefox tarayıcının adres çubuğunda yer alan kontrol merkezi üzerinden istenildiği zaman açılıp kapatılabiliyor.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler