Xperia Z5 Premium, Avrupa’da satışa çıktı!

Eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2015’te Sony Xperia Z5 Premium modeli duyurulmuştu. Model, dünyanın ilk 4K ekranlı akıllı telefonu olma ünvanına sahipti. Şimdi ise Avrupa’da satışa çıkıyor. Sony Xperia Z5 Premium hakkında son bilgiler haberimizde.

Yayınlanma: 15.11.2015 - 12:28
Abone Ol google-news

Akıllı telefonlarda kullanılan ekran teknolojileri her geçen gün değişiyor. Ancak Sony, bu değişimde önemli bir adım attı. Firma, Xperia Z5 Premium modelinde 4K çözünürlük kullanarak akıllı telefon sektöründe bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Model şimdi Avrupa’da satışa çıktı.


Sony Xperia Z5 Premium modeli çoğu Avrupa ülkesinde yaklaşık 800 Euro’luk fiyatıyla satışta. Bu rakamı TL’ye çevirecek olursak vergisiz haliyle bile 2500 TL’yi aşıyor. Dolayısıyla ülkemizde Xperia Z5 Premium modelinin 3500 TL seviyelerinde satışa çıkması bekleniyor. Eğer Sony’nin planlarında bir aksaklık olmasa Xperia Z5 Premium modeli Türkiye’de en geç Aralık ayı içerisinde satışa çıkacak.
5.5 inç ekran boyutuna sahip olan Xperia Z5 Premium bu ekranda 3840 x 2160 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranında keskinlik değeri ise 806 PPI. Bu rakamlar oldukça şaşırtıcı. Sektörde şimdiye kadar böyle bir ekran görüşmemişti. Ancak model, fiyatı sebebiyle pek başarılı olmayabilir. Z5 Premium, genel bir kullanıcıdan ziyade, meraklı akıllı telefon kullanıcılarına hitap edecek.
Hayatımızı kolaylaştıracak 6 ilginç teknolojik çözüm


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler