Anonymous Paris Saldırganlarına Savaş Açtı

Ünlü hacker grubu Anonymous, Paris saldırılarını üstlenen IŞİD’e karşı siber savaş başlattı. Terör örgütüyle ilgili birçok hesap ifşa edildi.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 19:47
Abone Ol google-news

Fransa’yı yasa boğan Paris saldırılarına tüm dünyadan tepki yağarken, aktivist hacker grubu Anonymous da kayıtsız kalmadı. Paris saldırılarını üstlenen IŞİD’a karşı bir kez daha savaş açan Anonymous, ISIS hesaplarını hedef alacağı OpParis operasyonunu başlattı. Ünlü hacker grubu, bu yılın başında yaşanan Charlie Hebdo saldırısı sonrası da benzer bir operasyon başlatmıştı. OpISIS adını taşıyan bu siber operasyon kapsamında, IŞİD’le ilişkili binlerce Twitter hesabı ifşa edilmişti.


OpParis kapsamında da benzer bir yol izleyen Anonymous, IŞİD’le ilişkili 4 bine yakında Twitter hesabı hakkında bilgi topladı ve bu bilgileri İngiltere basınıyla paylaştı. Bunun yanı sıra terör örgütüyle ilgili 5500 hesabın da ele geçirildiği ve kapatıldığı duyuruldu.
Anonymous bunların yanı sıra bir de bu operasyona yardımcı olması için yeni bir internet sitesi açtı. Sosyal medyada IŞİD ile ilişkili hesaplar tespit eden internet kullanıcıları, bu hesapları Anonymous’un internet sitesi üzerinde ifşa edebilecekler.

Samsung’un TouchWiz’i sızdı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler