Jolla çalışanlarının yarısını işten çıkarıyor

Akıllı telefon ve tablet alanına bir süre önce giriş yapan Finli telefon üreticisi Jolla, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle çalışanlarının sayısını azaltacak.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 21:00
Abone Ol google-news

Eski Nokia çalışanları tarafından kurulan Finlandiya menşeli Jolla firmasının akıllı telefon pazarındaki macerası beklenenden kısa sürecek gibi görünüyor. Akıllı telefon pazarına giriş yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl da ilk tabletini piyasaya süren firma, mali sıkıntılarla boğuşuyor. Son derece ciddi zorluklarla karşı karşıya kalan Jolla’nın önümüzdeki günlerde çalışan sayısını yarıya indireceği söyleniyor.


Şu anda 100 çalışanı bulunan Jolla’nın mali sıkıntılar yaşadığı firma sözcüsü tarafından da doğrulandı. İşten çıkarmalar konusunda henüz bir resmi açıklanma yayınlanmış değil. Ancak önümüzdeki birkaç gün içinde elliye yakın çalışanın işine son verilmesi bekleniyor.
Finlandiya basınında yer bulan bu haberlerin ardından Jolla cephesinden bir açıklama geldi. Tablet için önsipariş vermiş ama henüz cihazı eline ulaşmamış kullanıcıların endişelerini gideren firma, teslimatlar konusunda herhangi bir sıkıntının olmayacağını vurguladı.

Samsung Gear S2 için ilginç reklam!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler