Google’ın 10 milyar dolarını geri çevirmiş

Facebook’un 19 milyar dolara satın aldığı Whatsapp’ın daha önce de Google’dan 10 milyar dolar teklif aldığı; ancak Whatsapp’ın bu teklifi kabul etmediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 21.02.2014 - 10:06
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük sosyal ağ devi Facebook’un Whatsapp’ı satın almasıyla birlikte alımla ilgili yeni detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Ancak bunların en sürprizi şüphesiz Google’ın da Whatsapp’ı almak istemesi; ancak teklifinin geri çevrilmesiydi.

Forbes’un Facebook’a yakın iki sağlam kaynağa dayandırdığı habere göre internet devi Google Whatsapp’ı alabilmek için 10 milyar dolarlık teklif götürdü. Ancak Facebook’tan farklı olarak Google içinde yönetim kurulunda Whatsapp’ın CEO’su Jan Koum’a koltuk verilmedi; sadece fiyat teklifi yapıldı.

Whatsapp’ın Google’ın teklifini geri çevirmesinde bir hayli etkili olan yönetim kurulunda temsil edilememe durumu neticesinde Facebook’tan gelen teklife Whatsapp daha sıcak baktı. Teklif hem 19 milyar dolara yükselmişti; hem de şirket yönetim kurulunda Kaum’a da koltuk veriyordu.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte taraflar konuyla ilgili açıklama yapmamayı tercih etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler