Windows 10 Mobil’e ilgi büyük!

Microsoft’un mobil taraftaki yüzü artık gülmeye başlayabilir. Windows 10 Mobil sürümünü kullanan cihazların sayısındaki artış dikkatlerden kaçmadı. Windows sürümlerinin kullanım oranları haberimizde.

Yayınlanma: 29.11.2015 - 09:50
Abone Ol google-news

Uzun zamandır mobil sektörde kendine bir yer edinmek isteyen Microsoft, Windows 10 Mobil ile bunu başaracak gibi görünüyor. AdDuplex isimli analiz şirketi, Windows Phone sürümlerinin kullanım oranlarını detaylı bir şekilde paylaştı. Aslında pek memnun olunmayacak bir tablo bakın nasıl Microsoft’un lehine bir hal aldı.


Mobil sektörde sürüm farklılıkları adeta başa bela. Özellikle Android tarafında bu çoğu kullanıcının en büyük şikayeti. Üreticilerin ürünlerini zamanında güncelleyememesi veya hiç güncellemesi, kullanıcıları farklı platformları tercih etmeye zorluyor. Benzer bir dağınıklık Microsoft tarafında da var. Ancak bu tablo Microsoft için üzücü değil, sevindirici bir tablo. Çünkü tabloda Windows 10 Mobil sürümü beklentinin üstünde bir paya sahip.
Windows 10 Mobil sürümü henüz resmi olarak eski modellere dağıtılmadı. Ancak yeni modellerde mevcut veya geliştirici sürümlerini kurarsanız kullanabiliyorsunuz. Buna rağmen Windows 10 Mobil, sürümler arası payda %7’yi şimdiden kapmış görünüyor. Bu rakam, Windows 10 Mobil’in sevildiği, beğenildiği anlamına geliyor. Windows 10 Mobil kullanan cihazların henüz daha küresel pazarda tamamen satışa çıkmadan bu rakamı görmek, Microsoft için geleceğin parlak olduğu anlamına geliyor.

Haftanın en iyi iOS ve Android uygulamaları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler