Anonymous şimdi de İzlanda’yı hedef aldı

Politik mesajlar vermek için siber saldırılar düzenlemeye devam eden Anonymous, şimdi de İzlanda hükümetinin internet sitelerini hedef aldı.

Yayınlanma: 02.12.2015 - 07:34
Abone Ol google-news

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, politik mesajlar vermek amacıyla siber saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Son günlerde IŞİD’e karşı düzenledikleri saldırılarla gündeme gelen Anonymous, şimdi de rotayı İzlanda’ya çevirdi. Anonymous’la ilişkili hackerlar, İzlanda hükümetine ait beş internet sitesini çökertti. Bunun yanı sıra iki farklı yerel site daha saldırılardan nasibini aldı.


Cuma günü başlayıp, 13 saate yakın süren siber saldırıyı düzenleyen Anonymous, balina avcılığıyla ilgili yasalar nedeniyle İzlanda’nın hükümet sitelerini hedef aldı. Hedeflenen diğer iki sitenin de balina avcılığıyla ilgili olduğu söyleniyor. Saldırıları düzenlemeden önce YouTube üzerinden konuyla ilgili bir video yayınlayan Anonymous, İzlanda’daki balina avcılığının uluslararası yasaları ve anlaşmaları ihlal ettiğini iddia etti. Hükümet siteleri bugün itibariyle yeniden normale dönmüş olsa da, balina avcılığı konusunda değişime gidilmediği sürece Anonymous’un saldırıları devam edecek gibi görünüyor.

Deep Web’de neler saklanıyor?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler