Samsung Galaxy A8’in yeni versiyonu duyuruldu!

Samsung Galaxy A serisini güncelledikten sonra şimdi ise Galaxy A8’in yeni bir versiyonunu duyurdu. Telefon sadece Japonya pazarı için yenilendi bu gelişme teknoloji dünyasını şaşırttı. Detayları haberimizde.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 21:24
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yaz aylarında duyurulan Samsung Galaxy A8 modelinin 2016 yılı için yenilenmesi bekleniyordu. Teknoloji dünyası ikinci jenerasyon Galaxy A8 beklerken, Samsung sadece Japonya’ya özel bir sürüm ile karşımıza çıktı. Yani cihaz sadece ufak değişiklikler içeriyor.
Temmuz 2015’te duyurulan Samsung Galaxy A8 modelinde Qualcomm Snapdragon 615 yongası kullanılıyordu. Bu özel Galaxy A8 içerisinde ise Samsung Exynos 5430 yongası tercih edilmiş. Bunun sebebi Japonya’daki GSM operatörlerinin desteklediği bağlantıların bu yongada daha ucuza mal edilmesi. Bunun dışında cihazda 2 GB RAM, 32 GB depolama alanı, 16 MP arka , 5 MP ön kamera gibi detaylar dikkat çekiyor. Bluetooth 4.1, Cat.6 LTE, Wi-fi ac bu cihazın bağlantı seçeneklerini oluşturuyor.


Ekran boyutu ve çözünürlük tarafında da bir yenilik yok. 5.7 inç büyüklüğünde 386 PPI keskinlik değeri sunan ekran Super AMOLED panel kullanıyor ve Full HD çözünürlük destekliyor. Buna rağmen beklentilerden vazgeçilmiş değil. 2016’nın ilk çeyreğinde Galaxy A8 modelinin de yenilenmesi bekleniyor. Çünkü Galaxy A5 ve Galaxy A7 modellerine parmak izi okuyucu, NFC ve ANT+ gibi özellikler eklendi ve bu cihazlar büyük ihtimalle Samsung Pay’i destekleyecek. Dolayısıyla sırada Galaxy A8 var.

Microsoft Cortana, iOS ve Android için yayınlandı!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler