Sony Xperia M4 Aqua ve M5’in garip sorunu!

Orta sınıfın en çok satan akıllı telefonları arasında yerlerini alan Sony Xperia M4 Aqua ve M5; pek çok kullanıcısını rahatsız eden bir probleme sahipler. Neyse ki, cihazları teknik servise göndermeden önce hala yapılabilecek birkaç şey var.

Yayınlanma: 23.01.2016 - 23:22
Abone Ol google-news

Sony, Xperia M2 Aqua’nın mirasçısı M4 Aqua’yı ilk kez 2 Mart 2015’de Barcelona’da düzenlenen Dünya Mobil Cihazlar Kongresinde sergiledi.  IP65 ve IP68; su ve toz geçirmezlik sertifikasını alan ürün, aynı zamanda Japon teknoloji devinin, 8 çekirdek işlemci-su ile toz geçirmezlik kombinasyonun ilk temsilcisi oldu. 8 çekirdek işlemci, 13 megapiksel ön, 5 megapiksel selfie kamera, 5 inç 1200 X 780 piksellik ekran, 2 GB RAM, 128 GB SD kart’a kadar saklama alanı ile cihaz, fiyat-performans alanında bir anda sivrildi. Sony M4 Aqua, pek çok kullanıcının tercihi haline geldi.


Kullanıcı tercihlerini irdeleyen ve daha yüksek satış başarılarını hedefleyen Sony, M5 modelini, 2015 yılının son aylarında satışa sundu. Her açıdan öncüsünün bir tık ötesinde yer alan model; Full HD ekran, 3 GB RAM, 16 GB dahili saklama alanı, su ve toz geçirmezlik, 2.0 GHz Mediatek 8 çekirdek işlemci, 200 GB’a kadar Micro SD saklama alanı ve 21.5 megapiksel ön kamerayla kolayca sivrildi ve öncüsüne benzer, satış rakamlarına ulaştı.
Ne var ki iki cihazda, parlak yeteneklerine karşın, garip bir soruna sahip: Kamera hatası. Nedeni açıklanamayan bir şekilde iki modelde de(Özellikle M5’de), fotoğraf çekilmek istendiğinde “Kamera Hatası” veya “Hata, program şimdi kapatılacak” uyarısına rastlanıyor. Bu da cazip telefonların, albesini birkaç kademe aşağı çekiyor.
Teknik servise yollamadan önce üç adet asımız mevcut:
1- Bilgisayarınıza, Sony’nin resmi “PC Companion” uygulamasını kurun. Cihazın belleğini boşaltın ve USB kablo ile PC’nize bağlayın. PC Companion ile taramaya başlayın ve işe yaraması için dua edin.
2- Bu yöntem işe yaramadıysa Ayarlar/Uygulamalar/Kamera sektesini tıklayın ve ön belleği temizle seçeneğinden faydalanın.
3- İkinci yöntem de işinizi görmüyorsa, son tercihiniz Ayarlar > Gizlilik dosyasında, “Fabrika ayarlarına sıfırla” sektesi olacak. Bunu yapmadan önce tüm önemli dosyalarınızı yedekleyin.
Maalesef sorun çözülmediyse ve cihazınız garanti kapsamındaysa, teknik servise gidin ve yukarıdaki tüm adımları uyguladığınız vurgulayın. Böylece mükerrer bir eylem gerçekleşmeyecek ve asıl sorunun üstesine gidilebilecektir.
Hangi işlemci daha iyi..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler